Ofte stilte spørsmål

Hvorfor må jeg også tråkke på en elektrisk sykkel?

Lett tråkking på en elektrisk sykkel er sundt og samtidig morsomt, mer en enn plage og ubehag. Og hvis du ikke tråkker på en elektrisk sykkel, er det da fortsatt en sykkel du bruker?

Er det nødvendig å registrere sykkel noen steder for å kunne sykle på en hovedvei?

Nei

Er det mulig å ta batteriet ut av rammen på sykkelen og lade det for seg selv?

Ja, hos de fleste modeller er det mulig å ta batteriet ut av rammen etter at den er låst opp. Da er det mulig å ladet batteriet der hvor hele sykkelen ville vært i veien.

Hvorfor lades ikke batteriet når jeg tråkker?

Skulle sykkelen bli ladet opp mens du sykler, ville farten bli bremset. Dessuten er moderne batterier konstruert slik, at de trenger en konstant strømtilgang for å bli ladet og det kan man ikke opnå mens man sykler.

Hvordan skal jeg ta vare på sykkelen?

På samme måte som på vannlig sykkel,  juster bremser med jevne mellomrom, etterse dekkene om det er nok luft,  juster gir og smør kjetting. Batteriet skal ikke utsettes for frost og bør lades jevnlig også i perioder sykkelen ikke er i bruk. Styreenhet og motor er vedlikeholdsfri.

Hvor langt kommer jeg på en oppladning?

Det er avhengig av flere faktorer, feks. av terrengets karakter, hvor mye luft det er i dekkene, din vekt, vindforhold, hastighet....
Billigere sykler kan nå 40 km avstand, de med høyest kvalitet opp til 180 km.

Hvor lang levetid har batteriet?

Det er avhengig av vedlikehold. Normalt er det nødvendig å bytte batteri mellom 3 til 5 år. Med riktig vedlikehold er levetid opp til 1000 lading sykluser.

Hva skjer når batteriet blir tomt mens jeg sykler?

Overhodet ingenting. Hvis du vil komme i mål, må du tråkke som på vanlig sykkel.

Er det nødvendig å lade batteri etter hver sykkeltur?

Det er ikke nødvendig. Batteriet har etter full oppladning en viss kapasitet. Si at denne kapasiteten holder til 120km avstand. Hvis du feks. sykler 15 km til og 15 km fra jobb, holder batteriet 3 - 4 dager. Det er ikke nødvendig å lade etter hver tur.